ماساژ یومیهو چیست؟

نویسنده: امیر نجاریان
این مقاله حاوی مصادیق شبه‌علم است. نویسنده صرفا به گردآوری مطالب از منابع گوناگون پرداخته، نظری در تأیید موارد شبه‌علمی و مسؤولیتی در قبال صحت و سقم آنها ندارد.

یومِیهو (Yumeiho) از سبک‌های متاخر و نوین شرقی و شناخته شده در سرتاسر دنیاست که همچون دیگر همتایان شرقی خود تنها در تکنیک‌های ماساژ خلاصه نمی‌شود بلکه بسته جامعی از درمان‌های دستی (Manual Therapy) را شامل شده و در کنار ماساژ بخش قابل توجهی از درمان را به طب فشاری (Acupressure)، کشش‌های کمکی (Assisted Stretching)، موبیلایزیشن (Mobilization) و منیپولیشن (Manipulation) مفاصل اختصاص می‌دهد. همچنین مانند سبک‌های تایلندی و شیاتسو در حالت استاندارد بدون روغن، با لباس و بر روی زمین انجام می‌گیرد.

سایونجی ماسایوکی: مبدع سبک یومیهو

این سبک در اواخر قرن بیستم توسط درمانگر ژاپنی سایونجی ماسایوکی (Saionji Masayuki) معرفی شد و به همین جهت بعضا به نام ماساژ سایونجی نیز شناخته می‌شود. او درمان‌های دستی را نزد اساتید چینی و ژاپنی آموزش دید، در سال 1983 به عنوان استاد سبک شیاتسو معرفی شد و در سال 1987 مرکزی برای ارائه سبک درمانی ابداعی خود در توکیو تاسیس نمود و تا زمان مرگ (2005) اداره آن را بر عهده داشت.

تمرکز بر انحراف لگن؛ وجه تمایز یومیهو

در آموزه‌‌های طبی مشرق‌زمین نواحی شکم و لگن از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است، محل ذخیره بخش عمده انرژی حیات به شمار می‌رود و بسیاری از بیماری‌ها را به اختلالات این ناحیه از بدن نسبت می‌دهند. استادان هنرهای رزمی ژاپنی، هارا / تاندِن (ناحیه پایینی شکم و لگن) را مرکز ثقل بدن دانسته، برای حفظ ایستایی و وضعیت پایدار بدن، حرکت و ضربه زدن به حریف از این ناحیه نیرو می‌گیرند و بر تقویت آن تاکید بسیار دارند. برگرفته از همین تفکر، سبک یومیهو بخش زیادی از توجه خود را به اصلاح ناترازی و عدم تقارن لگن معطوف می‌دارد. هسته مرکزی آموزه‌های یومیهو بر این نظریه استوار است که اکثر مردم بی آنکه آگاهی و اطلاع داشته باشند در ناحیه لگن خود دچار یکی-دو سانتی‌متر انحراف و جابجایی هستند و همین انحراف جزئی در مراحل اولیه موجب پیدایش درد در ناحیه پشت و مفاصل مختلف بدن و در مراحل بعدی آغازگر بسیاری از مشکلات سیستم اسکلتی-عضلانی و منشأ ایجاد انحراف در ستون فقرات است. از این رو یومیهو-درمانگر در تلاش است از طریق رفع تنش، سفتی و گرفتگی عضلات و بافت همبند متصل به لگن بوسیله ماساژ عمقی و سپس اعمال تکنیک‌های موبیلایزیشن و منیپولیشن وضعیت استخوان لگن را اصلاح نماید. در نتیجه مهم‌ترین تفاوت و وجه تمایز سبک یومیهو با سبک شیاتسو در آن است که شیاتسودرمانگر در پی بهبود جریان انرژی و رفع انسداد مریدین‌هاست اما یومیهو درمانگر به اصلاح ساختاری بدن بالاخص انحرافات لگن توجه ویژه‌ای دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *